Kategórie
 
 
 
 
 

Liečba prírodnými liečivami má stále význam aj v modernej dobe, či už ako doplnková liečba alebo aj liečba. Propolis znamená medzinárodne tmel. Čiže včelí tmel pripravujú zo živice včely, ktorú zbierajú na púčikoch niektorých ihličnatých a listnatých stromoch. Keď včely spracovávajú živicu pridávajú do tohto produktu svoje výlučky - zo slinných žliaz. V úli ju miešajú s voskom a lepia ňou štrbiny. Na vnútornej strane úľa, stenách, rámikoch vytvárajú tenký povlak propolisu. Nakoľko má baktericídne účinky, v úli plní aj hygienický význam.

Ako užívať propolisové kvapky:

1. Pri interných ochoreniach vyvolávajúcich horúčky si dáme 3 krát denne 1 kávovú lyžičku propolisových kvapiek do čaju alebo teplej vody.

 

 

2. Pri zvýšenom krvnom tlaku hypertenzii 1x denne 30 propolisových kvapiek do čaju alebo pohára s vodou večer pred spaním. Užívať až do vyliečenia. /nenahrádza medikamentóznu liečbu/

3. Pri angíne, bolesti hrdlam prechladnutí, chrípke a podobne užívať 1 kávovú lyžičku propolisových kvapiek do 1 dcl vody alebo čajum kloktať a užívať viac krát denne.

4. Na liečbu žalúdočných vredov a dvanástnika - ráno na lačno lyžičku propolisových kvapiek do 1 dcl teplého mlieka.

5. Na kurie oka, otlaky, či vredy alebo iné - prikladáme večer na postihnuté miesta gázu namočenú v propolisových kvapkách.

6. Na kožné defetky, pliesne, ekzémy - potierame propolisovými kvapkami zriedenými s vodou. Natierame neutrálnou masťou.

7. Môžeme použiť aj ako vodu po holení - 1dcl teplej vody a kávovú lyžičku propolisových kvapiek. Týmto roztokom natierame tvár. Zabraňuje rôznym nákazam pokožky, čistí a zjemňuje pleť. Vhodné aj do ženskej kozmetiky.

8. Propolisové kvapky možno použiť aj proti streptokokovým a stafylokokovým baktériam a hnisavým defektom. Do 250ml prevrarenje vody pridáme 1 kávovú lyžičku propolisových kvapiek. Postihnuté miesta umývame týmto roztokom.

9. Proti pľúcnej TBC a astme sa používa 3x denne po kávovej lyžičke propolisových kvapiek do čaju a 2 krát týždenne inhalujeme nad parou ( na 1dcl vody 1 kávová lyžička propolisových kvapiek).

10. Opilosť či opicu odstránime 1dcl studenej vody a 1 kávová lyžička propolisových kvapiek.

11. Pri bolestiach zubov, namočíme kúsok vaty alebo gázy do propolisových kvapiek a zakusneme na boľavom mieste.

12. Pri starších ranách - preležaninám - umyjeme repíkovým odvarom a potom častejšie natierame zriedenými propolisovými kvapkami.

13. Pri popáleninách I.stupňa ihneď potierame propolisovými kvapkami. Netvoria sa pľuzgiere. Pri iných popáleninách miešať kvapky s olivovým olejom.

14. Pri ženskom prechode - menopauze používa sa po dobu 1 roka približne pred očakávaním prechodu 1x denne 1 kávová lyžička propolisových kvapiek do čaju alebo vody.

Ekomarket
 
avatar
Ivan

Prorpolisové kvapky odporúčam na imunitu, kloktanie ale aj po opici. Ivan

...

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia