Kategórie
 
 
 
 
 

 

Pri všetkých povinnostiach, ktoré nás počas dní stretávajú, si často starostlivosť o seba nechávame na „neskôr“. Maska na vlasy alebo kvalitný šampón sú pre nás len čosi, čo riešime len tak – mimochodom. Zabúdame pri tom na to, že vlasy sú našou pýchou a starostlivosť o by sme podceňovať nemali.

Ako si správne umývať vlasy

Možno si poviete, že túto časť osobnej hygieny máte v malíčku, no keďže sme sa v roku 2020 už učili aj znovu si umývať ruky, zopakujme si ešte raz aj toto. Ako si správne umývať vlasy vám poradí aj vaša kaderníčka, no my vám dáme tiež zopár tipov.

Pár tipov ako správne umývať vlasy:

- Pred umývaním si vlasy dobre vyčešte

- Šampón nanášajte na mokré vlasy (nie na vlhké, nie na trošku namočené)

- Nepoužívajte priveľa šampónu, radšej si vlasy šampónujte dvakrát

- Vlasy a pokožku hlavy si dobre premasírujte

- Šampónujte aspoň dve minúty

- Vlasy si opláchnite vlažnejšou vodou, horúca voda vám ich vysuší

Prírodné šampóny

Ak ste fanúšikom našich produktov, určite viete, že v nich nenájde žiadne zložky, ktoré by mohli uškodiť vám alebo prírode. Prírodné šampóny sú síce jemné, ale zároveň a dokonale starajú o vaše vlasy. U nás na www.ekomarket.sk nájdete množstvo rôznych prírodných šampónov, napríklad aj od značky URTEKRAM, ktorá sa z malého obchodíku v Kodani dostala aj k nám.

Prírodné kondicionéry

Zabúdate používať kondicionér? Nemáte čas? Používali ste ho zodpovedne, no keď sa fľaša minula, využili ste výhovorku viac ho nedokúpiť? Prírodné kondicionéry napumpujú vaše vlasy životom. Preto by ste ich nemali vynechávať. Ak si umývate vlasy každý deň alebo takmer každý deň, vytvorte si rutinu, v ktorej bude mať čas aj na kondicionér. U nás nájdete rôzne prírodné kondicionéry, ktoré vrátia život vašim vlasom. Masku na vlasy si doprajte aspoň raz týždenne. Pôsobiť môže aj v čase, keď upratujete, takže si nevyžaduje žiadny extra čas.

Tuhý šampón

Krok správnym smerom, ak ste sa vydali na cestu zero waste alebo chcete svoj odpad limitovať je tuhý šampón. Chvíľočku si na neho určite budete zvykať, lebo jeho používanie kričí: Umývam si vlasy mydlom. No účinok tuhého šampónu je skvelý. U nás nájdete tuhé šampóny od značky Naturika. Jej príbeh sa dotýka každého, kto za kozmetikou hľadá aj čosi navyše, a preto sme sa ju rozhodli zaradiť do našej ponuky.

 

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia