Kategórie
 
 
 
 
 

                                   Eko plienky MonPeri Bamboo - malý krôčik pre plienku, veľký krok pre planétu.

A tiež by sme mohli povedať, aj malá nôžka dokáže urobiť veľký krok pre našu planétu. Kúpou eko plienok  MonPeri Bamboo pomôžete nielen svojmu bábätku zdravou plienkou, ale aj našej planéte a prírode.

Eko plienky MonPeri BambooEko plienky Bamboo MonPeri S

- prírodné

- hypoalergénne

- biologicky rozložiteľné

- české eko plienky

Bambusové eko plienky

Prečo eko plienky z bambusu? Bambus je prírodný, obnoviteľný, rýchlo rastúci a 100% biologicky rozložitelný materiál. Je prirodzene antibakteriálny, priedušný a hypoalergénny.

Má výborné termoregulačné vlastnosti, vďaka ktorým rýchlo odvádza teplo z vnútra eko plienky, zabraňuje zapareniu a minimalizuje riziko podráždenia aj u extrémne citlivej detskej pokožky.

Z čoho je vnútorné jadro eko plienky?

Vnútorné jadro eko plienky obsahuje buničinu bez chlóru s certifikátom TCF (totally chlorine free). Pružný zadný lem eko plienky dokonale obopne telo dieťaťa a eliminuje pretekanie v oblasti chrbátika. Hodvábne mäkký a savý materiál v kombinácii s anatomickým strihom, zaistí deťom pohodlie, pocit sucha a bezpečia.

Eko plienky Bamboo MonPeriEko plienky MonPeri Bamboo :

- dermatologicky testované

- 100% bez vône

- bez chlóru

- bez toxických telu škodlivých látok

- príjemné na dotyk

- vysokej kvality

O ich vysokej kvalite svedčia aj certifikáty OEKO-TEX® , TCF a SZU.

Prírodné materiály použité na výrobu eko plienok MonPeri Bamboo, sa pri vhodných podmienkách rozložia v priebehu niekoľkých mesiacov.

Vďaka jedinečnému zloženiu sú šetrné k deťom aj životnému prostrediu

 

Prečo bambusové vlákno? 

Bambus je nenáročná rastlina s extrémne krátkou dobou rastu a jeho pestovanie má nízký dopad na životné prostredie. Má oveľa lepšie vlastnosti ako bežné materiály používané na výrobu netkaných textílií. Tkanina pôsobí na dotyk príjemným dojmom, ale zároveň má aj skvelé tepelnoizolačné vlastnosti. Textília s bambusovým vláknom je vďaka jeho štruktúre vysoko prievzdušná a môže tak prirodzene dýchať. Bambusový materiál je svojími vlastnosťami porovnateľný so syntetickým, jeho absolútnou výhodou je však prírodný pôvod a teda je aj lepším pre ľudské telo, hlavne pre alergikov. Pre je bambus vynikajúci mateiál na výrobu eko plienok.

Okrem toho bambusové vlákno má až o 60% vyššiu savosť ako napríklad bavlna, obsahuje zložku, ktorá má prirodzene antibakteriálne vlastnosti, ktorá tieto rastliny chráni pred baktériami a pliesňami.  Prítomnosť bambusového vlákna dokáže zničiť až 70% nežiadúcich baktérií a tým zabraňuje vzniku nepríjemných zápachov. A tým sú eko plienky Bamboo MonPeri plne hygienické.

Udržeteľné eko plienky = eko plienky Bamboo MonPeri Bambus ako udržateľný zdroj

Čo je bambus? Prečo je udržateľnýchm zdrojom? Bambus je stále zelený drevnatý trávnatý porast. Najväčšie druhy možu dorastať až do výšky 35 metrov, je všestranne využívaný už tisíce rokov. Jedná sa o najrýchlejšie rastúcu drevinu na svete. Existuje viac ako 1600 druhov. Vysoká miera rastu a skutečnosť, že bambus môže rásť v rôzných klimatických podmienkách, z nej robí udržateľný a všestranný zdroj. Rýchlosť rastu je závratná, po vyrašení dosiahne bambus svojej plnej výšky len za 8 - 10 týždňov. Každý výhonok dosiahne dospelosť za 3 - 5 rokov. Bambus je tráva, a preto sa po kosení regeneruje bez nutnosti opätovnej výsadby, čím sa výrazne znižuje dopad na životné prostredie.

Rastliny bambusu fixujú viacej CO2 a generujú až o 35% viac kyslíka ako stromy. Vďaka svojmu rýchlemu rastu, môže bambus spomaliť odlesňovanie a poskytnúť alternativny prírodný zdroj. Vďaka tomu, že nie je po zbere bambusu nutná opätovná výsadba, znižuje sa erózia pôdy.

Bambus je v pôde biologicky odbúrateľný mikroorganizmami a slnečným žiarením. Pri pestovaní sa nepoužívajú pesticídy ani hnojivá, bambus totiž obsahuje látku nazývaú „bamboo-kun“, antimikrobiálnu látku, ktorá dáva rastline prirodzenú odolnosť voči škodcom a hubám.

Ak sa Vaša rodinka teší z prírastku alebo ho už doma máte, určite chcete pre uzlík šťastia to najlepšie. Eko plienky Bamboo MonPeri je najlepšia voľba pre Vaše dieťatko, ale aj prírodu. Pretože eko plienky Bamboo MonPeri sú z bambusu - uržateľné, kompostovateľné - nebudú sa rozkladať 100 rokov, sú hypoalergénne - vhodné aj pre najcitlivejšie detské zadočky, české a dermatologický testované, bez vône, bez chlóru a iných škodlivých látok, majú certifikáty OEKO-TEX® , TCF a SZU, čo je garanciou ich vysokej kvality.

S kúpou eko plienok a doplnkov na prebalovanie či iného sortimentu pre Vaše bábätko Vám v našom eshope Ekomarket.sk vždy radi poradíme.

MUDr. Kristína Dugasová    16.2.2021

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia