Kategórie
 
 
 
 
 

Aj keď nás zima spočiatku nečastuje snehovými závejmi a mrazivými ránami, jej vplyv cítime hneď. Je to najmä chlad, ktorý sa postupne dostáva úplne všade a my pridávame na kúrení a častejšie si doprajeme hrejivú sprchu či horúci čaj. Výsledkom týchto výhrevných opatrení je, že naše telo stráca hydratáciu a my akosi viac potrebujeme siahnuť po kréme či výživnejšom šampóne. Pozrime sa teda na to, ako na suché vlasy nielen zime. Samozrejme ekologicky a prírodne.

Suché vlasy v zime? 

V lete stačí väčšine divožienok prejsť pár metrov po horúcom slniečku a vlasy sú suché. Do zimnej prírody sa ale s vlhkými vlasmi vybrať nemôžeme. Tak stále častejšie siahame po sušičoch, prípadne sa túlime k nášmu obľúbenému zdroju tepla. Aby ste zmiernili vysúšanie vlasov v zime, siahnite po rakytníkovom šampóne. U nás ho nájdeme od značky Naturinka.

Tento prírodný a ručne vyrábaný šampón obsahuje úžasnú zmes olejov a BIO bambuckého masla. Najväčším čarodejníkom je ale rakytníkový olej. Dokonca aj zvieratá, ktoré ho konzumujú vo voľnej prírode majú oveľa lesklejšiu srsť. Prečo si teda nedopriať tento prírodný zázrak?

Farbené vlasy trpia viac

Ak máte vlasy poškodené farbením a zima im ubrala nielen na lesku, ale aj na zdraví, máme pre vás riešenie od značky Herbatint. Šampón a kondicionér v bio kvalite udržia vlasy krásne, hydratujú ich a poškodeným vlasom vracajú krásu a hebkosť.

Na končeky vlasov zase odporúčame nanášať bambucké maslo alebo kvalitné oleje. Na ekomarket.sk si môžete vybrať z veľkého množstva rôznych olejov. Vhodný je aj klasický nevlasový olej, ktorý máte doma v kuchyni. Ak máte mastné vlasy, dávajte pozor a nanášajte ho naozaj len na úplné konce vlasov, ktoré sa vám lámu.

Ako chrániť vlasy v zime?

  • Ak nemáte radi čiapky, vyskúšajte babkin recept a použite šatku. Keď vlasy zabalíte, budú menej vystavené mrazu a nebudú sa vám tak lámať.
  • Môžete sa vyhnúť fénovaniu? Časovo náročnejšie riešenie, ktoré ale pomôže prírode aj vašim vlasom. Skúste si umývanie vlasov naplánovať tak, aby ste nemuseli hneď utekať z domu. Ak vlasy vyschnú prirodzene, budú mať viac lesku.
  • Zvládnete trošku otužovania? Tak potom vyskúšajte oplachovať vlasy v studenej vode. Ušetríte tým náklady na vodu a vlasy získajú lesk a silu.

Vlasy sú našou korunou krásy. Nedajte si ale nahovoriť, že potrebujete množstvo chemických prípravkov na to, aby zostali krásne. Príroda má riešenia na všetky problémy, aj tie, ktoré sú spojené s našou krásou.

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia