Kategórie
 
 
 
 
 

 

 

Príroda nám ponúka svoje jedinečné, nenahraditelné bohatstvo. Toto bohatstvo sa schováva v kvetoch, plodoch, listoch, kúre i v koreňoch bylín a stromov.

Prenás sa tieto poklady nachádzajú v esenciálnych olejoch, ktoré pôsobia na nás a na náš organizmus blahodárne, komplexne a hlboko ovplyvnňujú naše emócie, dušu, zdravie a celý náš organizmus.

 

Krása má byť z čistej prírody

100% prírodné esenciálne oleje sú buď značky Saloos alebo Tierra Verde, takisto aj vonné kompozície Saloos sú tvorené len zmesou 100% prírodných éterických olejov.  Patria ku najkvalitnejších na trhu, pretože každý esenciálný olej prechádza prísnymi testami.

Syntetické oleje vyrobené chemickou cestou v laboratoriách nikdy nemôžu nahradiť účinky čisto přírodných olejov.

Pôvod olejov

 

 

 

Pôvod olejov

Treba si uvedomiť, že v výrobe éterického oleja, niekedy pre pár kvapiek je potrebných niekoľko kilogramov rastliny. Z rastliny sa oleje získavajú troma spôsobmi - lisovaním, destiláciou alebo extrakciou.

100% kvalita

 

Na fľaštičke je text - obsah a zloženie, rastlina a krajina pôvodu. Ujistite sa vždy že ide naozaj o 100% prírodný produkt.

 

Zdravie a pôsobenie aromaterapie

 

Iba naozaj 100% prírodné éterické oleje môžu ovlivňovat ľudksú myseľ, náladu, emócie, nervový a imunitný systém a stimulovať telo k samouzdraveniu a s konkrétnými aromaterapeutickými výsledkami.

 

Ako to funguje a ako pôsobia na nás

 

Z esenciálnych olejov sa pôsobením tepla postupne uvolňujú molekuly vonnej látky a šíria sa vzduchem. Vôňa silno stimuluje mozgové centrum, ktoré ovlivňuje emócie a spúšťa priaznivé a dlouhodobé hojacie procesy. Špeciálne druhy esenciálnych olejov  takisto podporujú intelektuálne a analytické schopnosti mozgu.

 

Rada nad zlato

 

Molekuly esenciálnych olejov prechádzajú pľúcami aj pokožkou do celého tela, preto je dôležitá nielen ich kvalita, ale aj aby boli skutočne na 100% prírodnného pôvodu.

 

Možnosti použitia

 

Aromaterapia spája prijemné s užitočným. Preto prevoňajte nielen svoj domov či príbytok ale celý Váš život. Využite ju na prevoňanie pribytku, práce, na kúpeľ či inhaláciu, saunu či masáž.  Pre spárnych účinok aromaterapie a docielenie výsledku vyberajte esenciálne oleje intuitívne, dajte na prvý pocit, pré nadýchnutie. Zamilujte si aromaterapiu. Ak chcete konkrétne liečiť treba vyberať oleje presne poľa ich účinkov.

 

Inhalovanie

Ide o využívanie éterických olejov a ich vône adparovaním sa z aromalampy či kermických slniečok. Do aromalampy vždy pridávame do vody 3–8 kapek oleje, podľa množstva vody v aromalampe a podľa toho ako intenzívne vôňu chceme cítiť. Zapalíme sviečku. Nasledne sa teplom uvolňuje vôňa pírorných silíc po miestnosti. Silice priestor nielen prevonajú a osviežia, ale aj pohltia rôzne pachy. Éterické oleje môžete aplikovať aj do odparovača či na kapesníček.

 

 

Harmonia duše

 

Veberte si každý deň nejaký éterický olej pre prevoňanie miestnosi pri každodených činnostiach ale aj vo výnimočných situáciach. Môžete si vybrať zo širokej ponuky éterických olejov alebo vonných kompozícii - či už vianočných vôní, voni jari, jasmínu, kvetov, mora, jesene a iné. Výber je len na Vás a aVašej nálade ...

Vonné kompozície sú tvorené zo 100% prírodných éterických olejov.

 

Voňavý kúpel

 

Potešte seba a svoje telo, zmysli voňavým kúpeľom. Rozmiešajte 3 - 10 kvapiek silice zmiešame s 1 dcl mlieka, a pridáme do napustenej vane s teplotou 35 - 37. Vy užite túto relaxačnú metódu, ktorá osvieži nielen Vaše telo, ale aj myseľ. Hýčkajte sa. Esenciálny olej v kúpeli prichádza do tela nielen vdychovaním jeho vône, ale je cez pokoždu a ovplyňuje myseľ. Ukľudňuje, relaxuje, povdzbudí, osvieži.  Prípadne si môžete zvoliť priamo nejaký so Saloos kúpeľových či sprchových olejov. Dôležitý je výber vône či už intuitívne alebo za konkrétnym cieľom.V kúpelije nutné zotrvať 15 - 20 minút., ayb sa dosiahol účinok.

Saunovanie

Vyskúšajte éterické oleje aj do sauny, nielen pre spríjemnenie atmosféry, ale aj pre konkrétny cieľ. Póry pokožky sú vďaka saune rozšírené a prinášajú aromaterapiu intenzívnejšie. Vyberáme olej aj s ohľadom na na ich účinok.

Dôležité

Uvedieme v ďaľšom článku aj konkrétne účinky konkrétnych olejov. 

100% éterické oelej vedia vyvovaľ účinok už pri malom množtve, preto vždy dávame aj pozor koľko kvapkáme.Pred masážnou urobiť test znášaanlivosti.

Niektoré esenciálne oleje nie sú vhodné pre tehonté, dávajte pozor.

Ekomarket

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia