BIO Kukurica na výrobu domácich pukancov Contry life 200 g
Domáce pukance, domáci popcorn z bio kukurice. Pripravíte ľahko na slano či sladko.
Dodanie
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Na sklade: 3
Dodanie: Skladom
Vaša cena:: 1,04 €
bez DPH
1,25 €
s DPH
Od 33 € doprava zdarma
Od 50 € zľavový kupón 10% na ďalší nákup
BIO Kukurica na výrobu domácich pukancov Contry life 200 g
Pripravte si domáce pukance v biokvalite. Môžete ich urobiť na slano aj na sladko. Obľúbená pochúťka k filmu. Jednoduchá a rýchla príprava v hrnci alebo mikrovlnke
Využitie:
- sladké farebné pukance - v mikrovlnke nechajte kukuricu vypukať, 1/4 hrnčeka masla a 3 lyžice sirupu alebo medu pomaly zahrievajte v hrnci, kým sa maslo rozpustí, pridajte 1/2 hrnčeka cukru a 85 g želatíny, farbu získate z farby sirupu alebo do zmesi dajte potravinárske farbivo, zmes varte 5 minút, potom ju zmiešajte s pukancami a dajte na 10 minút zapiecť do rúry
- slané pukance - maslo zmiešajte s roztlačeným cesnakom, soľou a čerstvými bylinkami, dajte ho na dno kastróla, zasypte kukuricou a nechajte vypukať, po prvom pukanci hrncom zatraste
- dekorácia - pukanec má zaujímavý tvar akoby bieleho kvetu, zaujímavo vyzerá napríklad nalepený na vencoch
Pukancom sa niekedy tiež hovorí pražená kukurica alebo kukuričné pukance. Pochádzajú z Ameriky a v súčasnosti sú obľúbenou pochúťkou po celom svete. V Mexiku ich ľudia vyrábali už pred 9000 rokmi. Vyrobiť ich možno v mikrovlnke, v stroji na pukance alebo v hrnci s pokrievkou. Zahriatím zrniek kukurice dôjde k ich prasknutiu a zároveň sa škrob v nich premení na penu. Po vypukaní sa ochucujú na sladko aj na slano.
Kukurica je rastlina z čeľade lipnicovitých, ktorá môže mať až šesť metrov. Pôvodne pochádza z Južnej Ameriky, kde sa pestuje už vyše 5000 rokov. Od miestnych Indiánov sa kukurica spolu s Kolumbom dostala do Európy. Dnes je kukurica po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete. V Čechách ju nájdeme na poliach na južnej Morave.
Kukurica sa využíva ako krmivo, ďalej ako surovina na výrobu cukru, oleja a škrobu. Niektoré druhy sa pestujú ako zelenina. V potravinárstve sa z kukurice vyrábajú lupienky, múka, krupica alebo kaše. Zvlášť v rozvojových krajinách je kukurica cenným zdrojom obživy.
Balenie:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 673 kJ / 396 kcal |
---|
Tuky: | 4,0 g |
---|
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,0 g |
---|
Sacharidy: | 76,0 g |
---|
z toho cukry: | 2,0 g |
---|
Bielkoviny: | 9,0 g |
---|
Soľ: | 0,02 g |
---|
CZ-BIO-001
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 673 kJ / 396 kcal |
---|
Tuky: | 4,0 g |
---|
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,0 g |
---|
Sacharidy: | 76,0 g |
---|
z toho cukry: | 2,0 g |
---|
Bielkoviny: | 9,0 g |
---|
Soľ: | 0,02 g |
---|
CZ-BIO-00
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 673 kJ / 396 kcal |
---|
Tuky: | 4,0 g |
---|
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,0 g |
---|
Sacharidy: | 76,0 g |
---|
z toho cukry: | 2,0 g |
---|
Bielkoviny: | 9,0 g |
---|
Soľ: | 0,02 g |
---|
CZ-BIO-001
Pridať komentár:
Pridať reakciu na komentár: