Bojujeme s chrípkou: Prírodne a na všetkých frontoch

Kategórie
 
 
 
 
 

Základom je samozrejme prevencia. V chrípkových obdobiach vieme len ťažko zabrániť, aby sa naše deti, ktoré sa pochybujú v škole plnej smrkajúcich a kýchajúcich ľudí nenakazili. Bojovať s chrípkou ale musíme. A to každý rok. Verejné priestory, doprava aj samotná návšteva lekára môže byť v tomto období nebezpečná. Ako jej predísť?

Čisté ruky

Nie nadarmo nám naše mamy neustále prízvukovali, že si máme umývať ruky. Čisté ruky totiž znamenajú oveľa menej baktérii a menšiu šancu, že si chrípku donesieme domov. Do školských tašiek aj do kabeliek si preto pribaľte prírodný antibakteriálny gél, ktorý vaše ruky nevysuší, ale zároveň ich zbaví baktérií, plesní a všetkých druhov vírusov. U nás nájdete obľúbený gél Alphanova, ktorý je 100% odbúrateľný a vyrobený bez ropných derivátov.                                                                                                                                                                    

Ak preferujete o niečo ekologickejšie riešenie, veľmi radi vám načapujeme ekologické tekuté antibakteriálne mydlo s vôňou limetky a aloe vera, rozmarínu a tymiánu alebo geránia.Je menej praktické ako gél, ktorý stačí rozotrieť, no rovnako efektívne bojuje proti baktériám a je šetrné k pokožke.

Pri prvom zakašľaní

Ak sa vám už domov sťahujú prvé príznaky prechladnutia a chrípky, je dôležité zakročiť včas. Teplo, ticho, tekutiny a čerstvý vzduch. Plný nos zase pomôže vyliečiť Raráškov čaj Usmrkanček, ktorý obsahuje mätu, rumanček, lipu či šalviu. Vyskúšajte teda najprv čaje. Tie liečili aj našich prarodičov a bylinky si svoje vlastnosti zachovali aj v súčasnosti. Podľa tejto filozofie vyrába svoje výrobky aj spoločnosť Ekofarm.

Proti chrípke sú najvhodnejšie čaje s obsahom lipového kvetu a tiež prieduškové čaje, ktoré obsahujú slez, fenikel, žihľavu a medovku. Navyše, kúpou týchto produktov podporujete rodinnú firmu, ktorá sa špecializuje na organické pestovanie byliniek. Tie zbiera ručne, precízne ich suší a vytvára z nich skvelé čajové zmesi.

Dýchame zhlboka

Vzduch, ktorý dýchame, nám tiež môže pomôcť bojovať s baktériami vo vzduchu. Vyskúšajte teda svoj difúzer aj v období chrípkových epidémii. Stačí do neho dať pár kvapiek zmesi olejov On Guard od spoločnosti doTERRA. Vďaka svojim účinným zložkám je vynikajúci na eliminovanie vírusov. Olej si môžete zobrať aj so sebou. Napríklad sa šále alebo oblečení. Vôňu a jej účinky si tak budete užívať stále.

Z rady On Guard u nás nájdete aj dezinfekčnú hmluguľôčky, ktoré sa užívajú vnútorne na posilnenie imunity. Ak sa ku chrípke pripojí aj kašeľ, siahnite po guľôčkach pepermint. Užívať ich môžete preventívne, ale aj vtedy, keď sa ochorenie prejaví naplno.

Nazabudnime aj na Yumi od Berry.En na podporu imunity, jednoduché kapsičky môžete zbaliť do kabelky či deťom k desiate.

Veríme, že sme Vám trošku pomohli či už v prevencii, naštartovaní imunity alebo rýchlejšej rekonvalescencii.

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia